sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Meillä kukkiii - jihuu

Kuukausien työrupeama on hetkellisesti hallinnassa. Liisan ihmeelliset seikkailut on jo esitetty ja lavasteetkin purettu ja nokka on jo kohti tulevien vuosien projekteja. Muuttotyöt työpaikalla ovat vauhdittaneet kevättä ennätystahtiin ja tuhannet neliöt tykötarpeineen ovat sujahdelleet päivä toisensa jälkeen muuttolaatikoihin ja mieli jo siintää uusiin tiloihin. Joten kaiken tämän arjen hurlumhein keskellä puutarha on tänä vuonna tyystiin unohtunut.

Aamulla kuitenkin kömmin ylös vuoteesta seitsemän jälkeen kun nenään kantautui ihana kahvin tuoksu. Pöytään oli katettu kahvit, mehut, suloinen suklaakakku ja maljakollinen kirsikankukkia. Joten ei ollut mitään mahdollisuutta jättää väliin puutarhakierrosta.

Koristekirsikan kukkapilvet hurmaavat taivaansineä vasten herkistellessään.

Ruusummanteli on puhjennut kukkaan. Omenapuissa ja ruusuorapihlajassa on ennätysmäärä nuppuja ja puutarhamme valtaa kukkasade lähipäivinä.

Ruusumanteli on jotenkin kärsinyt talvesta ja vain yhdessä oksassa on nuppuja ja lehdenalkuja. Mutta tämä ihmeellinen oksa kantaa kymmenien nuppujen painoa ja kohta oksan peittää vaaleanpunainen kukkaloisto.

Kärhöjen oksat notkuvat painavien nuppujen painosta. Yht äkkiä tuntuu kuin olisi jo kesä vaikka eletään vasta toukokuun puoliväliä.

Jopa sininen akilleija on päättänyt aloittaa kukintansa koristekirsikan suojissa.

Valkean akilleijan nuput valmistautuvat myös jo kukintaan

Ja vaaleanpunaisten akilleijojen sisään sulkeutuu kesän sulokas salaisuus. Ilma on lämmin ja kutsuva. Puutarha viheriöi uskomattomalla tavalla ja ilmassa on selvästikin säkenöintiä

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, kun ehdit bloggaamaan. Miten mulla oli sellainen kutina siitä "rhapsodysta" jo aiemmin :)
Miten ihania kukkia! Meillä näyttää ihan kesältä jo. Ei pysy kameran kanssa perässä. Ja multaa oitää levittää, uusia alueita rakentaa ja taimia vaalia. Voi sentään. Toivottavasti postaat taanoista useammin, haahuilin usein täällä kuin eksynyt haamu huhuilemassa, että missä sie oikein oot!

tiiu kirjoitti...

Onnea yhden projektin loppuun saamisesta. Teillä on totisesti kevät, ihmeissäni seuraan, meillä narsissit vasta tekevät nuppuja.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihastuttavia kuvia ja vallan ihana tuo ruusumanteli :)
Meillä kirsikkapuu on nupullaan...

arleena kirjoitti...

Tervetuloa taas bloggailemaan. Urakkasi on takanapäin ja puutarha-aika edessä.
Ihana ruusumanteli ja akileijat.

magi kirjoitti...

Olenkin sinua odotellut!