tiistai 20. toukokuuta 2008

Ooon oooon niiiin onnellinen

Kauppakirjat on siis kirjoitettu - tänään klo.15.15 talo siirtyi omistukseemme. Lasten silmät kiiluivat siinä missä omanikin, vapaus on koittanut, ilma on kevyttä hengitettäväksi, elämä on edessä ja kevättuulet puhaltavat. Taustalla pauhaa Einen Kesä ja yö - humppakansan rillutus ja kuuma musta kahvi höyryää mukissa, koira makaa lämpinä varpailla ja lapset nukkuvat levollisesti ja onnellisuus on saapunut.... taas oon onnellinen.... Kesäkuun alkuviikoilla astumme elämänmakuiseen urakkaan, vanhan kansakoulun havinaan, tunnemme kesäyön viileyden ja historian havinan jalkojemme juurella. Kauppakirjaa lukiessa hymy levisi korviin. Huumorin kukka taitaa sykkiä kiinteistövälittäjän sielun sopukoissa. Otin taloon vakuutuksetkin jo eilen, vaikka kauppoja ei oltu virallisesti vielä tehtykkään. Mutta nauttikaa sielunsopukoidenne kyllyydestä mairittelevasta kuvauksesta. Ei taida olla ihan helppoa kiinteistövälittäjänkään elämä=)

Suoritetuissa tarkastuksissa ostaja on havainnut ja on tietoinen siitä, että entinen koulurakennus on vanha, luultavammin 1902 rakennettu hirsirakenteinen talo sekä toinen asuinrakennus on rakennettu noin 1949, jotka molemmat rakennukset ovat pääosin alkuperäisessä kunnossa ja vaativat täydellistä remontointia. Rakennuksien vesikatteet vuotavat, minkään kosteiden tilojen rakenteissa ei ole vesieristeitä ja salaojien kuntoa tai niiden olemassaoloa ei ole selvitetty. Myyjät eivät vastaa vesieristeiden puuttumisen mahdollisesti aiheuttamista vaurioista, eikä salaojien toimivuudesta eikä muistakaan salaojista johtuvista mahdollisista vaurioista.

Koulurakennuksen sokkelikivet ovat osittain liikkuneet ja aiheuttaneet vääntymiä hirsirungossa.

Minkään piippujen hormirakenteita ei ole tutkittu, osa pystyuuneista on polttokiellossa ja puuliesi on rikki. Toisen asuinrakennuksen vesijohto on rikki ja rakennukseen ei tule vettä. Rakennus on ollut kylmiltään jo vuosien ajan. Saunarakennus on myös kunnoltaan alkuperäinen, sen vesijohto on rikki ja rakennus vaatii täydellisen peruskorjauksen. Piharakennus on purkukuntoinen.

Todetaan, että kaikkien vikojen ja puutteiden rakenteille tai muille vastaaville aiheuttamia vahinkoja ei ole selvitetty. Kaikki kiinteistöllä olevat koneet ja laitteet ovat vanhoja ja niiden toimivuudesta myyjät eivät ota vastuuta.

O­s­t­a­ja o­t­t­aa kaupan kohteen tästä huolimatta vastaan siinä kun­nos­sa ja niine varusteineen kuin se tutustut­taessa oli, eivätkä myyjät ole missään vastuussa kyseisistä vaurioista raken­teille tai muille vastaaville mahdollisesti aiheutuneista vahin­goista. Kaupan osapuolet toteavat, että kaikki viat, puutteet ja vauriot on otettu huomioon kauppahinnassa. Ostaja ilmoittaa, että hän ei katsonut aiheelliseksi teettää rakennuksissa kuntokartoitusta.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Pääset aloittamaan "puhtaalta" pöydältä. Onkohan se onneksi ettei mitään ole menty tekemään ja kaikki on ap-kunnossa. Sehän on hyvin pitkälle entisöinnin tapaista remonttisi, kait.

Ihana projekti, mutta helpolla ei koskaan remonteissa pääse.

Onnea uusille koulurakennuksen ja pihapiirin omistajille.

Anonyymi kirjoitti...

Voi sinua! Ihanaa! Vaikka jonkun korvaan tuo kuvaus kuulostaa negatiiviselta, minun korvaani se kertoo ennenkaikkea, että paikkaa ei ole remontoitu pilalle. On paljon helpompi aloittaa alkuperäiskunnosta kuin 70- luvun remontin jälkeen. -Vesijohtojahan saa uusia, ja nuohoojat osaavat tehtävänsä, moniin uuneihin voi asentaa semmoisen uuden sisähormiputken. Ja voihan niissä tulisijoissa aina polttaa kynttilöitä! Meillekin tehtiin salaojat talon ympärille vasta toissa vuonna, siihen asti talo oli selvinnyt ilman vuodesta 1936.

Kaikki eivät ehkä ymmärrä, miten hienon löydon olet tehnyt, pitävät hulluna, niinkuin meitä piti se pankkitäti joka sanoi, että "voi teitä, maalla on talvella niin kylmää ja pimeää, ei sinne kannata muuttaa" (kerrottakoon, että haimme sitten lainan toisesta pankista maalta)
Onnea tulevaan haasteeseen! Kipaien heti lisäämässä uuden blogisi suosikkilistaani...

Anonyymi kirjoitti...

Hurjaa!
Ja hurjasti onnea uuteen kotiin ja projektiin!