keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Nyt olemme saapuneet jättimäiseen laboratorioon

Tutkimusmatka talon sisällä jatkuu jättiläismäiseen laboratorioon - tilaan mikä ensi silmäyksellä saattaa vaikuttaa hetken tavalliselta olohuoneen ja ruokatilan yhdistelmältä. Mutta ehei, ei sinne päinkään - tämä on suuri laboratorio. Vuosisadan alusta, äitini kasvattiäidiltä (siltä, jonka mies näytti kieltänsä perhepotretissa) periytyneet senkki ja kulmakaappi ovat kätkeneet sisäänsä melkoisen määrän salaisuuksia, joista tähän päivään mennessä ei ole hiiskuttu yhdellekään, vain ja ainoastaan talon asukit ovat tienneet salaisuuksien olemassa olosta. Kaapit ovat nielleet hemulimaiseen tapaan keräiltyjä aarteita, postimerkkejä, tsekkiläisiä, ihania postimerkkejä, vanhoja aikakauslehtiä, kasvi ja eläinoppikirjoja ja satuja, satuja ja kerrassaan kutkuttavia satuja.

Laboratorio on niellyt sisuksiinsa pikari ja purnukka kaupalla puutarhasta kerättyjä siemeniä ja kevät auringon sarastaessa tila muuttuu jättiläismäiseksi esikasvattamoksi, jossa jokaisen hiippailijan on syytä olla erittäin tarkkana mihin jalkansa asettaa.

Kaappeihin kätkeytyy lisää lasipulloja, etiketillisiä, sellaisia jotka eivät yksinkertaisesti ole enää mahtuneet mihinkään muualle. Täältä löytyy myös tarpeimistoa kesän puutarhakutsuja varten ja kukkakuppeja, kukkakuppeja ja kerrassaan ihania kukkakuppeja.

Ja tällä hetkellä laboratorion ovat vallanneet lukuisat raksavalot ja paikalle on kyhätty valokuvausstudio. Täällä on otettu tammikuun aikana varmaan tuhat kuvaa, joista parhaat päätyvät tekeillä oleville www-sivuille, toiset suloiseen aarrekuvien arkistoon ja toiset pölyttymään ja odottamaan jatkokäsittelyä. Toisinaan täällä on myös teatteri ja katsomo, jossa pääsee hihittelemään ja eläytymään vallan mainioiden esitysten maailmaan. Täällä ei juuri televisio pauhaa, ei ole dvd-vempaimia ei juuri muuta kuin valtava takka ja iankaikkisen vanhoja ja sekalaisia huonekaluja. Mutta täällä asustaa satujen ihmeelliset kertomukset ja tutkimusretket milloin mihinkin.


Pikkuinen päivitys vielä. Perin omituista kun välillä noita kollaaseja pystyy klikkaamalla suurenpamaan ja välillä ei. Mutta eikös olekin jumalallisia kuvia meidän Maapallon eläinkuvastossa vuodelta 1959 - Isäni peruja. Nämä ovat säde-eläimiä - ihania sellaisia ja samaisen kollaasin toinen tällainen kuva on lasisienistä - jännittävää.

7 kommenttia:

Sanna Tallgren kirjoitti...

Wau! Onhan mielenkiintoista! Ja taas ihanat kuosit. Mitä pintoja ovat keskikuva ja vasen alareuna? Ihania!

jori kirjoitti...

Heips Sanni - ihaniahan nuo olisivat kuoseinakin, mutta ovat vanhan eläinkirjan kuvitusta. Ihan mielettömän hienoja sellaisia

Sanna Tallgren kirjoitti...

Oho! Ajattelin jo, että tuollasia tapetteja minäkin tahdon hinnalla milla hyvänsä :) Toisesta kuvasta kyllä tunnistin koralleja tms. Todella hienoja.

Anonyymi kirjoitti...

Yllätyksellinen on olohuoneesi! Tai siis laboratorio ja esikasvattamo. Tässä tulee ihan hiippailufiilis: hys, hys mennään hiljaa kurkistelemaan, mitä jännittävää tulee eteen. Että osaatkin kotiasi esitellä noin erikoiseen tyyliin!
Niin, ja mitäs ne www-sivut ovat, mihin niitä kuvia tulee?

Sammakko kirjoitti...

Hieno tuo viimeinen kuva!
Mielenkiinnolla odotan uusia sivustojasi... mitä lienetkään kuvannut? Entä milloin saamme nähdä maalauksiasi?
Teillä tuntuu olevan hauskaa kotona. Sitä on hauska seurata näin sivustakin.

Mari L kirjoitti...

Mä tulisin varmaan ihan hulluksi jos tietäisin että mulla on kaapissa tuollaisia kätköjä ;) Tämä on TOSI mukavaa seurata teidän "paljastuksia". Itsellä tuntuu olevan nyt TOSI tylsää..

arleena kirjoitti...

No mutta jori, nyt olen hiukan kateellinen kaiken tämän runsauden edessä. Ihania vanhoja kirjoja, pulloja, kukkakuppeja ja tulevia puutarhakukkien siemenkätköjä.

Seuraillaan mielenkiinnolla mitä tulee jatkossa.....