keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Salaiset hedelmäkarkelot

Tänään on harrastettu toden teolla tai nuorimmaiset ja harrastuksista odotteluajalla päätin mennä pitkästä aikaa kaupungin kauppaan ja löysinkin varsin ihania keväänodottelu hedelmiä. Sorruin siis Tamarilloon, sharoneihin, kiiweihin, päärynöihin ja vaniljakastikkeeseen. Siispä pidimme naisissa salaisen hapankorppu ja hedelmäherkuttelu illan. Hapankorppujen pääliset notkuivat kevyesti suolattua kinkkua, koskenlaskijajuustoa, fetaa, suolakurkkuja, tomaatteja, jalapenoja ja ehtaa voita njamskis.

Hedelmät näyttävät varsin kutkuttavilta ja päädyimme kaivamaan etelänhetelmien seuraksi paratiisikulhot. Kulhon pohja peitettiin vaniljakastikkeella ja sitten laittelimme mojovia hedelmämakupaloja sekaan. Tunnelman kruunasi mystissävytteinen profeetta ja uusi maailmanuskonto musaakki. Kaikille jotka uskaltavat laajentaa tajuntaansa kokeellisen musiikin parissa niin olkaapa hyvä =) http://www.myspace.com/profeetta. Siinä missä uppoaa tuo Sannin ihmeellinen Melua tai Rhapsodyn fantasiamaailma niin mieli virkistyy mitä parahimmin myös kokeellisen marginaalimusiikin parissa.


Ja suuret kiitokset ja halit kaikille muistaneille. Vaikka tällä iällä tuommoiset syntymäpäivät pitäisi vähintäänkin lailla kieltää ja vuorostaan päätyä juhlimaan ikuisia syntymättömyyspäiviä niin kuin Hullunkurinen hatuntekijä.

7 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi mitkä kekkerit! Onpa nuo hedelmät kauniita! Miltä maistuu tamarillo? Korea se ainakin on kuin mikä!

arleena kirjoitti...

Minä rakastan myös hedelmäsalaatteja, hedelmiä juustojen kera ja hedelmiä ihan muuten vaan.

Yksinkertaisen hyvää tarjottavaa sinulla.

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Hei Jori,

Minäkin alan heräilemään talviunesta, vaikka koulujutut ovat vielä pahasti kesken niin nämä keväiset ilmat pistävät miettimään taimikasvatusta. Mitäs neuvoja antaisit punahattujen kasvatukseen? Olisiko mahdollista saada vielä kesäksi kukintaa jos nyt tekisi jo kylvöt vai onko vielä liian aikaista??

maijja kirjoitti...

Herkullisen kuuloista - ja näköistä - hedelmäsettiä! Mikään ei voita kulinarismia.

Inkivääri kirjoitti...

Kaunis kuvien kavalkadi ja mielenkiintoinen kirjoitusten sarja oli tänne ilmestynyt sitten viime käynnin. Nocturne soi taustalla, kun tässä sulattelen mielessäni sivulausettasi syksyn avioeroprosessista...

magi kirjoitti...

Onnellisia hetkiä, lempeitä vuosia, iloa, rauhaa ja rakkautta! Herkullisia hedelmäsalaatteja, nam!

Anonyymi kirjoitti...

Ooh, miten ihanaa karkelointia. Et usko, että olen kateellinen, kun olen kolmatta viikkoa keventäjät-dietillä... Kun minulla on herkkupäivä syön vuorenkokoisen kasan mustaleimaemmentalia ja suklaata :)

Minäkin olen sattuneesta syystä tutkaillut hedelmävalikoimia. Mukaan on lähtenyt ainakin granaattiomenia(koristeeksi), mangoja, papaija ja piele de capo-meloni. Kaikenlaisia sitä onkin.
Multaan on haudattu ruukuittain eksoottisia siemeniä, pomelo, mango, papaija ja avokado. Lapsi odottaa kasvun ihmettä. Kasvatamme hedelmätarhan!

Hei, jos osatn Rhapsodyn musiikkia, niin mitä levyä suosittelet? Niitä oli kauheasti, enkä osannut päättää.