lauantai 23. helmikuuta 2008

Nocturne

Moni on ihmetellyt kurhoni viehkeyttä ja muutoinkin viimeaikoina jättänyt jälkeensä kauniita sanoja. Kiitoksia siis Teille kaikille. Se miksi kurhon siemenkota on päätynyt sisälle, johtuu siitä, että keräilemme, keräilemme kaikkea ihmeellistä. Kiviä, masuunijätettä, oravansyömiä käpyjä, auton konepellin alta löytyneitä koppakuoriaisia, koivuihin muodostuneita tuulenpesiä, naavatupsukoita, rikkimenneiden kaivonkansien osia, ihan kaikenlaista kaunista ja ihmeellistä. Joka vuosi ovat myös nämä ihanat kurhojen siemenkodat päätyneet sisälle kuivumaan ja olemme voineet ihastella siemenhahtuvien tanssia, vaellusta ja aina se on yhtä ihmeellistä. Tässä on vähän jotain samaa kuin uskonnossa. Nii-in uskonnossa ja uskossa. Viime päivinä olen keskustellut uskosta ja siihen liittyvistä asioita. Nimittäin omat juureni ovat syvällä maan mullassa, sinisessä savessa, kangasmetsien ketunmullassa, koivujen tuulenpesissä, tuulen tuiverruksessa, meren pauhussa ja kauas siintävissä lakeuksissa. Niissä elää sieluni syvin salaisuus ja sieltä ammennan voimani aina uuteen huomiseen, niihin on myös lasteni juuret juurtuneet. Vähän niin kuin Arleena ojensi Eino Leinon iki ihanan Nocturnen, jonka haluan jakaa Teidän kaikkien kanssa tänään ja huomenna ja ensiviikolla. Veskussa on se ihmiselämän ihmeellisyys huumori ja tavaton herkkyys. Siinä missä sydämeni sykkii uunojen hyväntahtoiselle huumorille niin se on aina myös sykkinyt Veskun Leinotulkinnoille. Ainut c-kasetti minkä lapsuudessani muistan soineen on juuri Leinotulkinnat. Kiitos kaunis Sinulle Arleena.

Ylimmässä kuvassa muuten kurho eilen ja alimmaisessa samainen kurho tänään. Siemenhahtuvat tanssivat, ponnahtelevat lämmönvaikutuksesta irti emostaan ja lähtevät hiljaisin liikkein vaeltamaan yhä ulommas ympäröivään maailmaan.

3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Nocturne, se vetoaa tunteisiini aina.
Viuluesityksenä se on yksi kauneimpia
näillä instrumenteilla.

En voi todellakaan olla itkemättä, kun kuuntelen tätä.

Minulla on myös sydän maassa, sen mullassa, tuoksuissa ...

magi kirjoitti...

En voi olla ihastelematta sivujasi ja niiltä välittyvää tunnelmaa. Lapsukaisesi maalaus on taivaallisen ihana ja tänne asti tuoksuvat puhtoiset lakanat. Minulla on edessä lomaviikko ja jään jo nyt kaipaamaan kuviasi. Tapaamme viikon kuluttua ellen huomenna vielä piipahda...

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kuinka kaunis sivusto! Uutena kirjoittajana teen hienoja löytöjä harva se päivä - ja sinun sivustoosi taidan jäädä loukkuun! Hienoa taiteellisuutta teillä koko suvussa. Kiitos kauniista kuvista!