torstai 20. maaliskuuta 2008

Taivaan sineen voisi vaikka rakastua

Aamu kahdeksalta ensimmäiset auringonsäteet hellittelivät maisemaa. Taivaan siniseen olisi voinut vaikka rakastua niin kuulakkaalta ja kutsuvalta se näytti. Maan oli yön aikana peittänyt kevyt höytyväinen lumihärme ja ilma oli raikas.
Vein matot ilmakylpyyn, samoin sänkyvaatteet ja imuroin sekä pesin lattiat. Halusin oikeastaan yllättää lapset, koska olen peräjälkeen kahtena iltana saapunut kotiin vasta yhdeksän hujakoilla ja yhdessätekemiseen löytyisi monen monituista mukavampaakin kuin siivoaminen. Yllätys oli melkoinen kun hain vanhimmaiseni koulusta yhdeltä ja poijan posket punottivat ja päätä särki. Kuumetta oli 38,6 ja nyt murmeli uinuu kuumeisena tuuletetuissa petivaatteissa, juotuaan mustaviinimarjamehua kokolailla puolisen litraa. Mustaviinimarjamehu on ollut aina meidän huushollin kuumeen tainnuttaja. Meille taitaakin tulla kotipääsiäinen, vaikka kyllä täällä puuhaa piisaa.

Koko huusholli kylpee auringossa ja lämpötila kipuaa täällä sisällä tukahduttavaksi. Aurinko lämmittää näin keväisin etelään aukenevien ikkunoiden kautta talon kuin kasvihuoneen konsanaan.

Meillä on maagiset seitsemän kylvöstä pääsiäisruohoja. Tämä tuuhea ruohikko, johon on kätkettynä paperimassasta tehtyjä minilohikäärmeenmunia on ehdottomasti tämän pääsiäisen lemppari.

Itseasiassa näitä lohikäärmeenmunakätköjä on oikein kaksin kappalein. Nuorimmaisen kanssa järjesteltiin näitä ihania muna-aarteita ruohikkojen sekaan ja juotiin mustaviinimarjamehua ihan varuiksi.

Ja löytyyhän ruohikkojen seasta myös näin ihku pupupoikakin. Rauhaisaa pääsiäisenodotusta Teille kaikille.

4 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Niin voisi ja taidan rakastuakin:) Flunssa-aalto näyttää lainehtivan edelleen, meillä oli kahdella kuumeinen tauti ja alettuaan se kestikin monta päivää - me muut päästiin onneksi vähemmällä. Mukavaa pääsiäistä kaikesta huolimatta sinne Neidonhiuspuun salaisuuksiin:)

Anonyymi kirjoitti...

Viehättäviä näkymiä. Meillä ei tosin ole juuri taivasta näkynyt.

Olen ostellut siemeniä Korpikankaalta ja Thompsonilta. Tänään kylvin jo jotain hiukkasen kevätkaihoon lohdukkeeksi.

Luvassa on myös herkkuja pääsiäiseksi. kävin ostamassa marinoidut karitsan fileet, naudan paistia ja broileria. Kouvolassa on oiva vanhan ajan lihakauppa, jonka marinadeja ei voita mikään. Salaattiin joutuu fetan kaveriksi mangoa. Olen keventynyt ainakin viisi kiloa, joten välillä töytyy herkutella:)

Pääsiäisiloa teillekin!

arleena kirjoitti...

Meilläkin aamulla olohuone kylpi auringossa. Ennen töihin lähtöä kuljin ja ihailin tätä kaunista auringonvaloa.

Tyynen rentoa oääsiäistä sinne "jorilaan".L

magi kirjoitti...

Minullakin oli moninaisia ajatuksia pääsiäisenvietosta mutta ukkokulta kaatui sänkyyn ja vaikuttaa kovin sairaalta. Pesäpääsiäinen odotettavisssa, vaikka toivon vielä että pääsemme huomenna kivalle päiväreissulle! Lepoa teille....